Patero pro to pravé přátelství

Co vás napadne, když se řekne pravé přátelství? Jde o silné pouto mezi stejnými pohlavími? Nebo může jít o pouto mezi lidmi s odlišným pohlavím? Podle wikipedie je přátelství vztah, který spojuje dva, nebo více lidí bez sexuálního charakteru.

Takže teď už víme, že přátelství, které přešlo na určitou fyzickou úroveň, není už jen obyčejné přátelství. To ale neznamená, že váš partner nemůže být váš nejlepší přítel. Jen je tomu nadřazený jiný vztah, chcete-li pouto. Které z pout je nadřazené a jak je odlišit? Může vzniknout přátelství na pracovišti mezi kolegy, nebo jde čistě kolegiální vztah? Může vzniknout mezi matkou a dcerou, nebo jde o rodinný vztah? A není to vlastně jedno? Je vám v tom dobře? Pak v tom zůstaňte a bavte se 🙂

Náš názor je, že není důležité o tom dlouze polemizovat, důležité je, mít kolem sebe dobré lidi, na které se můžeme spolehnout a kteří se mohou spolehnout na nás. Takové ty lidi, se kterými nám je dobře a cítíme se uvolněně, nikoliv napjatě a svázaně. Takové lidi, kterým můžeme svěřit své největší tajemství a máme stoprocentní jistotu, že u nich zůstane.

Patero přátelství

Sestavily jsme pro vás naše vlastní patero přátelství, které dodržujeme zcela intuitivně a nikdy jsme se nad tím nemusely ani zamýšlet. Je ale dobré si říci, co dělá dobrou kámošku dobrou kámoškou.

  1. Buďte k sobě 100% upřímné
  2. Komunikujte spolu
  3. Smějte se spolu, ale i plakejte spolu
  4. Naslouchejte jedna druhé
  5. Naučte se spolu mlčet

Samozřejmě bychom našly velkou spoustu dalších pravidel, ale každé přátelství je natolik individuální, že nám nenáleží vám je vnucovat. Co vyhovuje nám, nemusí vyhovovat vám a naopak.

No a proč jsme se vlastně rozhodly psát zde o přátelství má své opodstatnění. Dnes je mezinárodní den přátelství a kdo jiný by ho měl slavit, než nejlepší kámošky!

Mezinárodní den přátelství

Mezinárodní den přátelství, jak ho známe dnes, vznikl už v roce 1958, ale jeho počátky začaly už mnohem dříve (1935) ve Spojených státech amerických. Lidé si uvědomovali důležitost tohoto pouta a chtěli poděkovat svým kamarádům za pohodu, klid a podporu. Nejčastěji si dávali děkovné kartičky, náramky přátelství, nebo malé květiny. Dnes si dají fotku na sociální sít s nějakým pěkným citátem, nebo si zajdou na skleničku či kávu a dortík.

A co vy? Věděli jste o tomto dni? Že ne? A nebylo by hezké poděkovat své kamarádce za to, že vás vyslechne vždy, když máte trápení, nebo vás rozesměje jen tak? Tak do toho! Napište dnes své SOULSISTER a oslavte to spolu.

Krásný přátelský den!

Vaše Lůca a Mary, nejlepší kámošky z Cvičky Onlajn

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů