Jak jsem zhubla 40 cm s Cvičky Onlajn

Dnešní článek bude o jedné z našich klientek a o její inspirativní cestě ke spokojenějšímu já.

Ahoj Andrejko. Děkuji, že sis udělala čas na pár slov o svých úspěších. Můžeš se nám krátce představit?
Jsem úplně normální 48 letá ženská. Pracuji jako vedoucí v potravinách, do toho jsem máma 3 dospělých dětí a nyní už i pyšná babička úžasné tříleté vnučky.
Co tě přimělo začít cvičit s programem Cvičky Onlajn?
Cvičit s programem Cvičky Onlajn jsem si nemusela dvakrát rozmýšlet. Zakladatelku Lůcu sleduji už 12let a to hlavně díky naší společné lásce k zumbě. Když potom společně s Mary startovaly cvičení online, byly jste pro mě jasná volba.
Byly pro tebe začátky cvičení doma snadné? Měla jsi nějaké pochybnosti, když jsi začínala cvičit?
Začátky nebyly těžké, už jsem nějaká ta cvičení měla za sebou, tančila jsem zumbu, chodila jsem běhat, zkrátka jsem se snažila být aktivní a bavilo mě to. Také tím, že jsem vás sledovala déle, měla jsem jistotu, že nebudu zklamaná.
Kolikrát týdně cvičíš a jakým způsobem si organizuješ čas na cvičení?
Cvičím v průměru 4x týdně, ze začátku se dokopat bylo těžké, ale když si můžeš vybrat z tak široké škály cvičení, netrvalo dlouho a tělo si to již samo vyžadovalo. Když mám smutky, ty zahání zumba a aerobic, když se cítím dobře, silové cvičení to jistí.
Jakou změnu jsi zaznamenala nejdříve? Byla to fyzická změna, zlepšení nálady nebo něco jiného?
Změnu jsem zaznamenala poměrně brzy, po 14 dnech začaly ubývat cm, přibývala energie, sebevědomí a to, jak mi začalo padnout oblečení, byla třešnička na dortu. Paradoxně mám dole jen 4 kila, ale krásných 40 centimetrů a to je sakra znát.

Můžeš popsat nějaký konkrétní moment, kdy sis uvědomila, že skutečně dosahuješ pokroku?
V momentě, kdy jsem si dala jedno půlhodinové cvičení a nestačilo mi to. Chtěla jsem si pustit další. Další moment byl, když jsem ráno vstala a přemýšlela jsem o tom, jakou lekci si pustím. Kdyby mi kdysi někdo řekl, že se budu těšit, abych si zacvičila, řekla bych mu, že se zbláznil.
Jak se ti daří udržet motivaci?
Za dva roky mi bude 50 a já se chci cítit dobře. Jsem si vědoma toho, že přírodu neošidím a pokud nebudu aktivní, podepíše se to na mé postavě i na mé psychice. Zkrátka chci být veselá a šik babička.
Máš nějaké strategie nebo tipy, jak překonat dny, kdy se ti fakt nechce cvičit?
Snažím se poslouchat své tělo. Když se mi opravdu nechce, nelámu to přes koleno a vynechám. Mám už tu zkušenost, že když jdu cvičit přes velkou sílu, neužiju si to.
Co bylo pro tebe během cvičení největší výzvou a jak jsi ji překonala?
Zpočátku bylo největší výzvou dodržovat pravidelnost. Nešvindlovat a dělat všechno poctivě. Je pravda, že si řeknete, „nikdo tě nevidí“, ale uvědomění, že to dělám pro sebe a své zdraví, mi pomohlo nešidit se.
Jak se změnil tvůj životní styl od té doby, co jsi začala cvičit?
Přiznám se, že jsem věčný dietář. Na začátku roku mám vždy skvělý rozjezd, dostaví se výsledky a já polevím. Další rok znovu. Od té doby, co pravidelně cvičím, je to jinak. Neříkám, že dodržuji striktní jídelníček, celkem pravidelně hřeším. Ale zase vím, že když si zacvičím nějakou lekci, tak se zase tak moc neděje.
Co bys poradila ženám, které teprve chtějí začít cvičit online?
Nebojte se prvního kroku, nemáte co ztratit, jen získáte. Vytvořte si ze cvičení rutinu a postupem času to vaše tělo bude vyžadovat jako drogu. Díky hormonům štěstí budete veselejší a sebevědomější.

Co tě nyní nejvíce těší?
Největší radost mi dává moje rodina. Mám už 28 let milujícího muže, dcery dvojčata, které také rády sportují. Jedna sklízí medaile za art dance a druhá hraje úspěšně fotbal. Také nás čeká svatba syna. Je toho hrozně moc a na vše se neskutečně těším.
Máš nějaké další cíle, které bys chtěla cvičením dosáhnout?
Jedním z mých cílů je dostat se na vysněnou váhu. Nespěchám na to, zjistila jsem že rychlé výsledky nejsou trvalé. Díky Cardio workoutům ve Cvičkách si zlepšuji fyzičku a chci zkusit pomalu zase běhat. Ale to nejdůležitější je, že chci být stále usměvavá manželka, máma a babička.

Děkuji za rozhovor Andrejko a těšíme se u videí a snad i osobně.
Rozhovorem provedla: Lucie Tvrdoňová, zakladatelka programu Cvičky Onlajn

Chceš se také vydat na svou cestu ke změně a zlepšit svou fyzickou kondici? Tak si pojď Cvičky Onlajn vyzkoušet jen za 50 Kč na 8 dní.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů