Co vás napadne jako první surovina připomínající podzim? Nás rozhodně dýně. Ať už vydlabaná, nebo uvařená. Tahle oranžová, žlutá, nebo zelená tykev, nabízí velkou spoustu možností. My si dnes ukážeme jednu z nich. Pokud k dýni přidáte cizrnu a kokosové mléko, vznikne chutný a vyvážený pokrm, který obsahuje vše, co je pro naše tělo dobré.
Dýni omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostičky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, zakápněte olejem, osolte a promíchejte. Dejte péct do trouby do poloměkka na 180 °C na 15 minut.
Připravte si hlubokou pánev nebo hrnec a rozehřejte olej. Pozvolna opečte zázvor, česnek a šalotku. Přidejte garam masalu, kurkumu, pepř a orestujte dokud se koření nerozvoní. Poté přimíchejte drcená rajčata, chilli, přiveďte k varu a zalijte kokosovým mlékem.
Jakmile se omáčka začne vařit přidejte cizrnu a za pár minut i dýni, kterou jste předtím pekli v troubě. Vařte dokud není dýně měkká. Na závěr dochuťte rybí omáčkou, limetkou a osolte.
Můžete dozdobit dýňovými semínky a čerstvými klíčky.
Dobrou chuť přejí Lůca & Mary
Dnes jsem vyzkoušela a opravdu moc chutné! Vůbec nevadí,že tam není maso.
Moc děkujeme Péťo, někdy je fajn udělat bezmasé jídlo a vůbec to neznamená, že nemůže být plnohodnotné :-))